Explainers och videomarknadsföring

Explainers och videomarknadsföring 400 300 Animelo

6 anledningar att använda explainers och videomarknadsföring

Hur vi använder marknadsföring håller snabbt på att förändras. Nya strategier och typer av marknadsföring uppstår och ökar konkurrens, men med dessa ökar även möjligheterna för ett företag att stå ut från mängden.

Konsumenter spenderar mycket tid på att titta på film

Folk tittar nu på mer film än någonsin förr. Statistik har visat att 92% av alla potentiella kunder inom B2B-sektorn regelbundet tittar på filmer via internet. Därför använder numera företag videomarknadsföring som en strategi för att öka engagemang bland konsumenterna. Genom att lägga till filmer till email, hemsidor och sociala medier ökar de antal klick och konversioner.

Film är lätt att hitta och dela

Konsumenter som letar efter era tjänster söker genom listor på exempelvis Google. Visste du att 70% av de 100 topp-rankande träffarna är filmer och att trafiken till er hemsida ökar när dessa delas via sociala medier?

Film är övertygande

Användning av bild och ljud kopplar emotionellt er samman med målgruppen vilket i sin tur gör era filmer minnesvärda.

Film kan mätas

En av de bästa sakerna med att dela filmer på sociala medier är att det tillåter er att hålla koll på antalet visningar och delningar. Detta kommer i sin tur att underlätta vid framtida kampanjer då det ger er ett hum om vad målgruppen gillar.

Film är kostnadseffektivt

Filmer finns kvar på internet för alltid och kan visas och delas om och om igen, när som helst,  till skillnad mot TV-reklam som endast visas i några sekunder under en tidsbestämd period.

Film kan förmedla mycket information på kort tid

Film kan hjälpa företag att på ett koncist sätt förmedla sitt budskap på kort tid jämfört med att förmedla samma budskap endast genom text. Väldigt mycket information kan förmedlas under en 60-sekunder lång film med hjälp av inte bara ljud utan även bild.

Alla punkter ovan är väldigt värdefulla anledningar till varför videomarknadsföring är så effektiv, så varför inte ändra er strategi direkt?